Magunkról

A Remény Magyarországért Alapítvány a HOPE worldwide nemzetközi alapítvány tagja, mely 1999 óta Magyarországon is képviselteti önmagát. Nemzetközi szervezetünk jelenleg több mint 200 városban, 75 országban és mind a hat lakott kontinensen jelen van – több mint 2 millió embernek nyújtva segítséget.

A HOPE Worldwide 1991-ben azért alakult, hogy hatékony segítséget nyújtson a szegényeknek és rászorulóknak világszerte, s önkéntes bázisát kihasználva minden lehetséges eszközzel támogassa őket. Alapítványi programjaink öt főbb területet ölelnek át:

  • Gyermek és családi programok
  • Hajléktalanok, idősek segítése
  • Egészségügyi, szociális intézmények támogatása
  • Oktatási, képzési programok
  • Önkéntes foglalkoztatás

A HOPE Worldwide céljai elérése érdekében együttműködik az UNAIDS-el, az UNICEF-el és a WHO-val ugyanúgy, mint a kormányzati és nem kormányzati szervekkel.

2018. május 25-én hatályba lép az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (2016/679/EU rendelet). A Rendelet hatályba lépése fontos fejlemény a személyes adatok kezelése terén, amely hatással lesz Remény Magyarországért Alapítvány és vele kapcsolatban levő magánszemélyek közötti személyesadat-átadásokra. Az RMA biztosítani kívánja, hogy a személyes adatok kezelése elszámoltatható és átlátható módon történjen, a Rendelet előírásaival összhangban.