HOPE Youth Corps

A HOPE worldwide szerte a világon, így Magyarországon is támogatja a szegénységben élő embereket. Már közel 20 éves együttműködés keretében segíti a hazai rászoruló családokat. 2015-től kezdődően nyári táborok formájában hazánkba is eljutott a Youth Corps kezdeményezés, melyekben külföldről érkező fiatalokkal kiegészülve, egyesítve erőinket nagyobb lélegzetű programokat is fel tudunk vállalni.

Elsősorban gyermekotthonok takarításával és kifestésével varázsoljuk vidámabbá az ott lakók környezetét. Játékos programokat szervezünk gyermekeknek, akik némi angol tudásra is szert tehetnek önkénteseink jóvoltából. A családokkal való beszélgetés során igyekszünk lelkileg is támogatni őket, hogy megtalálják a visszautat a stabil lakhatás és munkalehetőség felé.

2017-ben is folyatattuk tevékenységünket a korábbi évek tapasztalatait is felhasználva. Először budapesti helyszínen, veszélyeztetett családoknak és gyermekeknek segítettünk, majd a Magyarország északkeleti részén található kisvárosba, Szendrőre utaztunk. Itt a mélyszegénységben élő családok gyermekeinek rendeztünk angol nyelvi tábort, hogy nagyobb esélyük legyen kitörni a nehéz sorsukból.

2010-ben már jártunk ezen a településen, mikor az árvíz nagy pusztítást végzett. Akkor házak kifestésével igyekeztünk segíteni a csapást megélt embereket. Szeretnénk idén újból felkeresni őket, és a más nehéz helyzetben lévő családokat.